trešdiena, 2012. gada 14. marts

Gruzīnu "pelmeņi"

Gruzīnu "pelmeņi" jeb khinkali (ხინკალი) ir viens no gruzīnu nacionālajiem ēdieniem, kuru gruzīniem ir patiesi daudz. Viens khinkali izmēra ziņā ir aptuveni 3 latvietim tik pierastie pelmeņi. 
Pateicoties kādam gruzīnu basketbolistam, kurš pagājušā gada rudenī bija ieradies Liepājā uz basketbola čempionātu, par khinkali zinu ļoti daudz. :) Kad viņam pateicu, ka pelmeņus pie mums parasti gatavo (lasīt: uzvāra) vīrieši, kuri ar kulināriju saistītiem jautājumiem ir uz "Jūs" vai arī vienmēr-ļoti-steidzīgie-kuriem-nekad-neatliek-laika-kaut-ko-normāli-pagatavot, viņš paziņoja, ka Gruzijā tā vis khinkali ēšana nenotiekot. Tur ēšanas process tiek izbaudīts, kas nozīmē, ka gruzīnu "pelmeņi" tiek ēsti lēnām un bez steigas un, kas pats galvenais - ar baudu.  Lai gan khinkali gruzīniem ir samēra ikdienišķs ēdiens, tas tomēr tiek pasniegts kā KAUT KAS.
Tad nu šis pats gruzīnu basketbolists piedāvāja pagatavot khinkali. Un, ziniet, bija ēdami, daudz garšīgāki nekā dažam labam latvietim everday pelmeņi. Un, kas vēl ir pieminēšanas vērts - gruzīnu vīrieši ir apbrīnojami labi pavāri....Mmmm.....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru