sestdiena, 2012. gada 7. aprīlis

DIY - Paper lantern decoration/ Dari pats - Papīra lampas dekorēšana

Lietas, kas lieti noderēs izgreznojot savu rīspapīra lampu: akvareļkrāsas, kreppapīrs, papīra salvetes, kēksa cepšanai domātās papīra formiņas, PVA līme, otas, flomāsteri, ūdens, šķēres, trauciņš, kur sajaukt līmi ar ūdeni.
Papīra (rīspapīra) lampas ir ērts un lēts apgaismes ķermeņa risinājums, kas šobrīd ir ieņēmis zināmu šika gājienu ne tikai kā dzīvojamo istabu izgaismotājs, bet rīspapīra lampas dažādos izpildījumos, noformējumos manītas gan kafejnīcās, gan lielveikalos, gan klubos un bāros. Jāatzīst gan, ka ar laiku standarta rīspapīra lampa oriģinālā formā (tādā, kādā tā iegādājama atsevišķos veikalos) var kļūt apnicīga. Tāpēc jāķeras klāt tās pārveidei. Līdzekļi, ar kādiem lampu var pārveidot ir tikpat lēti, cik pati lampa. 
Tātad, lai sāktu pārveidošanas darbus, ir nepieciešams pats galvenais - rīspapīra lampa. To var iegādāties JYSK, DEPO, K-RAUTA par aptuveni 1 - 3 latiem un arī interjera veikalos-studijās, tikai jārēķinās, ka iegādājoties lampu kādā no šīm studijām, cena būs krasi atšķirīga (tas ir, augstāka) no tās, kas ir būvmateriālu veikalos. Pārējos nepieciešamos līdzekļus iespējams iegādāties jebkurā lielveikalā. Paskatieties mājās kambaros un skapīšos - iespējams, tas viss ir jums mājās un nekas nav jāpērk!
Ja vēlaties uz lampas radīt telpiski puķainu efektu, ar PVA līmes palīdzību (līme gan ir jāatšķaida ar ūdeni 1 daļa līmes pret 0,5 daļām ūdens) varat pie lampas karkasa pielīmēt kēksa cepšanai paredzētās papīra formiņas. 
Ar papīra salvetēm varat aplīmēt lampu, veidojot dažādus reljefus un dizainus. Īpaši skaistas lampas sanāk, ja tās tiek aplīmētas ar krāsainām vai skaista dizaina papīra salvetēm.
Ar krāsaina kreppapīra loksnītēm varat aplīmēt lampu iegūstot tai pavisam citu formu. 
Lampu varat apgleznot ar akvareļkrāsām vai flomāsteriem. 
Lūk, daži jau gatavi DIY rīspapīra lampas izgreznošanas risinājumi!
Rīspapīra lampas aplīmētas ar krāsainām papīra salvetēm

Lampa aplīmēta ar baltu papīra salvešu strēmelēm. Līdzīgi var rīkoties arī ar kreppapīru, ko sagriežot strēmelēs var pielīmēt pie lampas.

Ar akvareļkrāsām apgleznota rīspapīra lampa. Starpcitu, šeit var izpausties arī bērni. :)

Lampa aplīmēta ar krāsainām papīra salvetēm. Tā kā šogad pavasarī/vasarā aktuāli ir pasteļtoņi, šajos toņos aplīmētās lampas izskatīsies īpaši skaisti. 
Ļaujieties fantāzijai un Jūs paši varat kļūt par savas telpas dizaineriem!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru